RENNERSISTAS

VIININTEKIJÄILLALLINEN lauantaina 6.4.2019
RENNERSISTAS, Burgenland, Itävalta

Mitä? Viinintekijäillallinen Stefanie Rennerin kanssa
Missä? Tapahtumaravintola Latvassa, Pohjoinen Makasiinikatu 9.
Milloin? Lauantaina 6.4.2019 klo 16.30
Hinta? 85 €, sisältäen 5 erilaista viiniä sekä 4 ruokalajin illallismenun.
Liput? https://lahjakortti.latva.fi/

Latvan kevään 2019 viinintekijäillalliset jatkuvat yhdessä Rennersistasien toisen sisaruksen Stefanie Rennerin kanssa. Tervetuloa nautiskelemaan herkullisesta ruoan ja viinien yhdistelmistä Stefanie Rennerin kera.

Kyseessä on nuori viinitekijäkaksikko Susanne ja Stefanie Renner, jotka ovat juuri aloitelleet matkan kohti luonnonmukaista viininvalmistusta. Ensimmäinen oma vuosikerta näki päivänvalon 2015, jolloin tuotantomäärä laskettiin sadoissa pulloissa, mutta ”rennersistas” oli syntynyt. Alusta pitäen on ollut selvää, että sisarusten luomutuotannossa tekeminen rakentuu luonnonmukaisten menetelmien ympärille. Sulfiitit ovat tiukassa pannassa ja pullotetaan aina suodattamattomina. Susanne ja Stefanie ovat viinintekijöitä kolmannessa polvessa ja heidän vanhempien Birgitin ja Helmutin Renner -viinitila on tehnyt laatuviinejä Burgenlandin Golsissa vuodesta 1988 lähtien. Siinä missä perheen viinintuotanto edustaa klassisempaa Itävaltaa, on sisarusten kantavana ajatuksena tuoda viininvalmistukseen innovatiivista ja nuorekasta näkökulmaa sekä tietenkin roppakaupalla tunnetta ja sydäntä. Sertifikaatti luomutuotannosta on ollut 2012, joskin homma on alusta saakka rakentunut tälle pohjalle.

Rennersistas on kaksikko, josta varmasti kuullaan paljon tulevaisuudessa. Sisarusten viinit tuovat aidosti jotain uutta ja kokemisen arvoista Itävaltaisten viinien mielenkiintoiseen maailmaan. Pienten tuotantomäärien johdosta viinit omaavat myös rajallisen saatavuuden.

Tervetuloa viinintekijäillalliselle Latvaan loistavan ruoan ja viinin pariin.


MENU RENNERSISTAS

ALKUUN
APPETIZER

Kevätkananpoika galantiini ja rapeaa kanannahkaa, lehtipersiljakreemiä
Crispy and filled spring chicken with leaf parsley

VÄLIRUOKANA
SECOND COURSE

Scampitartaria ja salsa verdeä
Scampi tar tar with salsa verde

PÄÄRUOKANA
MAIN COURSE

Kokonaisena paahdettua vasikanfileetä, salviagnoccheja ja paahdettua valkosipulivoita
Whole roasted veal fillet with sage gnocchi and roasted garlic butter

JÄLKIRUOKA
DESSERT

Juustoa, balsamicokirsikoita ja mallasleipäkeksiä
Cheese with balsamic cherries and malt bread


Liput: http://lahjakortti.latva.fi/