ARNDORFER

VIININTEKIJÄILLALLINEN  torstaina 21.3.2019
ANNA & MARTIN ARNDORFER, Kamptal, Itävalta

Mitä? Viinintekijäillallinen Anna ja Martin Arndorferin kanssa
Missä? Tapahtumaravintola Latvassa, Pohjoinen Makasiinikatu 9.
Milloin? Torstaina 21.3.2019 klo 18.
Hinta? 89 €, sisältäen 4 ruokalajin illallismenun ja 7 erilaista viiniä.
Liput? http://lahjakortti.latva.fi/

Latvan kevään 2019 viinintekijäillalliset starttaa viehättävä nuoripari Anna ja Martin Arndorfer Itävallan ehkä kuuluisammalta viinialueelta, Kamptalista. Tervetuloa nautiskelemaan herkullisesta ruoan ja viinien yhdistelmistä kera Arndorferien.

Sekä Anna että Martin ovat nimekkäiden viinitalojen omistajien jälkeläisiä, Anna Steiningerin perheestä ja Martin luonnollisesti Arndorferin suvun vesa. Viininteossa pariskunta seuraa kuitenkin omaa näkemystä, kunnioittaen juuriaan. Martin ja Anna uskovat, että yksityiskohdat ja niiden tarkka punnitseminen tuottaa parasta mahdollista laatua viinien suhteen. He kokevat olevansa artisaaneja – ellei jopa taiteilijoita.

Martin ei esimerkiksi ennen Rieslingin sadonkorjuuta mittaa sokeripitoisuuksia, vaan luottaa täysin omaan visioonsa rypäleiden ja tulevan viinin balanssin suhteen. Olennaista on, että viinit eivät koskaan ole liian hedelmäisiä tai alkoholisia, vaan elegantteja ja tasapainossa. Pienehköllä tilalla on hallussaan n. 16 hehtaaria tarhoja, enimmäkseen Strass im Strassertalen kylässä. Tarhoilla vannotaan biodynaamiseen viljelyn malliin ja voidaankin todeta, että viinit tehdään juuri tarhoilla, ei kellarissa.

Tervetuloa ensimmäiselle viinintekijäillalliselle Latvaan loistavan ruoan ja viinin pariin.


MENU ARNDORFER

ALKUUN
APPETIZER

Mille feuille savustetusta ja sokerisuolatusta siiasta, fenkolista ja vihreästä omenasta
Mille feuille made of smoked and sugar salted whitefish, fennel and green apple

VÄLIRUOKA
SECOND COURSE

Rapukakkua, rapulientä ja pikkelöityä inkivääriä
Crab cake with crayfish broth and pickled ginger

PÄÄRUOKA
MAIN COURSE

Yrttikuorrutettua karitsan karetta, Hasselbackan perunaa, parmesania ja timjamikastiketta
Herb crusted rack of lamb with Hasselback potatoes, parmesan and thyme sauce

JÄLKIRUOKA
DESSERT

Aprikoosikakkua, jugurttisorbeeta ja vadelmacoulis
Apricot cake with yoghurt sorbet and raspberry coulis


LIPUT: http://lahjakortti.latva.fi/