torstaiFlinda 30.3.2017 Antika Miky-Mauz

#torstaiFlinda hassuttelee tällä viikolla Milan Nestarecin Miky-Mauzilla, eli tekijänsä idolin, Mikki Hiiren, mukaan nimetyllä viinillä.

Antika Miky-Mauz 2015 on tehty mahdollisimman luonnollisin menetelmin ilman suodatusta ja kirkastusta. Alkoholikäyminen 10 vuorokautta kuorimasssan kera ja kypsytys tammitynnyreissä.  Rypäleinä tässä viinissä ovat Chardonnay, Traminer, Pinot Gris, Grüner Veltliner.

Kyseisen Antika-sarjan viinit tehdään valikoiduista rypäleistä, mikä antaa tällekin viinille luonteikkaan ja täyteläisen maun: pehmeää hunajaa, vähän hedelmäisyyttä ja juuri sopivasti raikkautta.

Pienellä 8 hehtaarin tilalla Etelä-Tšekeissä tehdäänkin viiniä intuitiolla, rakkaudella kuvastamaan luontoa puhtaimmillaan, mutta näkyy niissä myös tekijänsä kädenjälki.

Maahantuoja Vindirekt  kehottaakin osuvasti  ottamaan viinit vastaan sellaisina kuin ne ovat ja jokainen voi muodostaa niistä omat mielipiteensä.

Tsekkaa vielä aiemman #torstaiFlindat täältä.