torstaiFlinda 16.2.: Dautel Grübenstein Riesling 2011

Ainakin 1510-luvulta asti Württembergin sydämessä on viljelty viiniä Dautelin tilalla ja nyt vuorossa on 21. sukupolvi. Rypäleet kerätään käsin usealla eri keräyskerralla, jotta kulloinkin voidaan kerätä vain parhaat rypäleet. Muutoinkin tilalla panostetaan köynnösten hyvinvointiin ja parhaaseen mahdolliseen tulokseen jo tarhoilla mm. lisäämällä tarhojen biodiversiteettiä, jolloin kellarissa viinin kypsymiseen ei tarvitse puuttua niin paljoa.

 


Viinurimme, baarimestari Eppu Pötry valitsee joka torstaille jonkun mainion, mahtavan ja maistuvan spesiaaliherkun viinien ihmeellisestä maailmasta ja sitä on tarjolla lasettain klo 17 alkaen, ”niin kauan kuin tavaraa riittää”. Yksi pullo tai kuusi pulloa, riippuu viinistä ja torstaista. Seuraavan päivän #torstaiFlinda paljastetaan keskiviikkoisin Latvan facebookissa.

Tsekkaa tästä tähän mennessä avatut torstaiFlindat.