torstaiFlinda 19.1.2017: Savagnin Ouillé Arbois 2011

Tällä viikolla pliisuun ilmanalaan haetaan piristystä Jurasta valkoviinillä joka todellakaan ei ole pliisu! Savagnin Ouillé Arbois 2011 tulee Domaine de la Pinteltä, Juran alueelta Ranskasta. Villihiivoilla käytetetystä ja vain kevyesti suodatetusta viinistä löytyy varmasti makuja näin talvikauteenkin.

Näin maahantuoja Vindirekt viiniä luonnehtii:
Kullankeltainen väri. Runsas, mantelisen paahteinen tuoksu, leipäjuurta. Maku on täyteläinen ja paahteinen, mutta hyvin raikas. Rouheaa maalaisleipää, keltaista hedelmäisyyttä ja yrttisyyttä. Hyvin moniulotteinen paketti, joka kehittyy koko ajan lasissa.

Huomenna viideltä aukeaa korkit, käyhän lunastamassa tämän viikon makupaketti vain 10 €/12 cl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Viinurimme, baarimestari Eppu Pötry valitsee joka torstaille jonkun mainion, mahtavan ja maistuvan spesiaaliherkun viinien ihmeellisestä maailmasta ja sitä on tarjolla lasettain klo 17 alkaen, ”niin kauan kuin tavaraa riittää”. Yksi pullo tai kuusi pulloa, riippuu viinistä ja torstaista. Seuraavan päivän #torstaiFlinda paljastetaan keskiviikkoisin Latvan facebookissa.

Tsekkaa tästä tähän mennessä avatut torstaiFlindat.