torstaiFlinda 12.1.2017: San Román

Ulkona tuulee, on kylmää, kosteaa ja muutenkin plääh. Mutta sisällä on ihan eri meininki. Sisällä Latvassa on lämmintä, kynttilöitä, tunnelmaa. Ja sisällä on San Román, Tinta de Toro, Bodegas y Viñedos Maurodos, Pedrosa del Rey, Toro. Järjettomän hyvä ja täyteläinen punaviini Espanjasta. 12 senttilitraa tätä herkkua kustantaa helpon tasarahan 10 €. Tule sinäkin sieltä sisälle Latvaan! Nähdään torstaina! Pullo aukeaa viideltä.

Alta löydät maahantuojan Soil Wine Groupin infoa tästä huippupunkusta:

San Román

Tuoksu ja maku: Parfyyminen tuoksu antaa kypsien hedelmien tuoksua. Maku on mineraalinen ja sen lopussa tuntuvat hienostuneet, voimakkaat tanniinit. Aromeista erottaa boysenmarjaa, tupakkaa ja hiukan tammen tuomaa savuisuutta ja kermaisuutta. Täyteläinen, mutta elegantti viini on upeasti tasapainossa. Yksinkertaisesti ja lyhyesti: huippuviini!

Alkuperä ja viininvalmistus: Yli 45-vuotiaat köynnökset kasvat korkealla n. 700 metrin korkeudessa neljän eri kylän alueella. Käsin poimimisen jälkeen viiniä maseroitiin yhteensä 14 päivän ajan. Viiniä ikäännytettiin 24 kuukautta ranskalaisessa (80%) ja amerikkalaisessa tammessa (20%) joista viidennes oli uutta tammea.

TUOTTAJA
Bodegas y Viñedos Maurodos

ALKOHOLIPROSENTTI
14,5%

RYPÄLELAJIKKEET
Tinta de toro

TYYPPI
Punaiset

MESTA
Pedrosa del Rey, Toro, Espanja

2017_latva_torstaiflinda_003_toro


Viinurimme, baarimestari Eppu Pötry valitsee joka torstaille jonkun mainion, mahtavan ja maistuvan spesiaaliherkun viinien ihmeellisestä maailmasta ja sitä on tarjolla lasettain klo 17 alkaen, ”niin kauan kuin tavaraa riittää”. Yksi pullo tai kuusi pulloa, riippuu viinistä ja torstaista. Seuraavan päivän #torstaiFlinda paljastetaan keskiviikkoisin Latvan facebookissa.

Tsekkaa tästä tähän mennessä avatut torstaiFlindat.