torstaiFlinda 5.1.2017: Quinta de la Rosa

Talvi viimein saapui myös eteläiseen Suomeen, joten ajateltiin laittaa tarjolle jotain lämmittävää! Oli liian vaikeaa valita kahdesta hyvästä, joten ratkaistiin ongelma laittamalla tälle viikolle kaksi torstaiFlindaa Quinta de la Rosalta Portugalista: Tonel 12 Tawny Port 10 year old sekä Quinta de la Rosa LBV 2012!
Neljä senttilitraa molempia yhteishintaan 8€ lämmittää varmasti pahemminkin palelevan!
Nähdään torstaina! Pullot aukeaa viideltä…

Tässä infoa porteista maahantuojalta Vindirektiltä:

Quinta de la Rosa
DOURO, PORTUGALI
Quinta de la Rosan historia ulottuu aina vuoteen 1815 asti, jolloin Hampurista kotoisin oleva Feuerheerdin perhe aloitti portviinien myynnin. Quinta de la Rosan tila tuli perheen omistukseen vuonna 1905. Tila annettiin kastelahjana silloisen omistajan, Albert Feuerheerdin, tyttärelle, Clairelle. Vuonna 1929 Claire avioitui ruotsalaista syntyperää olevan Eric Bergqvistin kanssa. Näiden poika Tim Bergqvist on nykyään talon johdossa apunaan tyttärensä Sophia. Tilan viinintekijänä toimii Jorge Moreira, joka tunnetaan Quinta de la Rosan ohella Poeira-huippuviinistään, jota hän tuottaa omalla 9 hehtaarin tilallaan. Jorgen johdolla Quinta de la Rosan viinit ovat nousseet uuteen kukoistukseen ja arvostukseen.   Pinhaon kylän lähellä sijaitseva Quinta de la Rosan tila on Douron parhaita, ja sen tarhoilla on A-luokitus. Se on yksi harvoista tiloista, jonka tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan kokonaan oman tilan tarhoista. Tilalla on viinitarhoja noin 50 hehtaaria. Portviinin ohella tila tuottaa nykyään runsaasti punaviiniä, valkoviiniä ja pienen määrän korkeatasoista oliiviöljyä. Vuodesta 1933 aina vuoteen 1988 tilan rypäleet myytiin Sandemanille ja Croftille, mutta 1988 viinin valmistus ja markkinointi palautettiin omalle tilalle. Vuonna 1988 portviinin tuotantoa määräävä laki muuttui sallien viinien myynnin suoraan tilalta. Aiemmin kaikki portviinit piti kypsyttää Vila Nova de Gaiassa lähellä Porton kaupunkia.

LATE BOTTLED VINTAGE PORT 2012, QUINTA DE LA ROSA, DOURO, PORTUGALI
Rypälelajikkeet: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca ja Tinta Roriz
Alkoholi: 20,0 %
Luonnehdinta: Syvän punainen, nuorekas väri. Tuoksu on mehevä, kypsien marjojen, vaniljan ja mausteiden sävyttämä. Maku on makea, täyteläinen, mehevä, pehmeiden tanniinien ryhdittämä. Notkea ja pehmeä portviini.
Vegaaninen viini.
Ruokasuositus: Juustot, pähkinäiset ja suklaiset jälkiruuat.
Muuta: Jäännössokeria noin 80 g/l.

TONEL 12 TAWNY PORT 10 YEAR OLD, QUINTA DE LA ROSA, DOURO, PORTUGALI
Rypälelajikkeet: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz
Alkoholi: 20.0 %
Luonnehdinta: Kauniin rusehtava, kehittýnyt väri. Tuoksu on kehittynyt, paahteinen, mausteinen, viikunaa, mantelia, hunajaa, kuivattuja hedelmiä. Maku on makea, silkkinen, mausteinen, hienostunut.
Vegaaninen viini.
Ruokasuositus: Suklaajälkiruuat, manteliset leivonnaiset, kovat juustot, kuivatut hedelmät.
Muuta: Sokeria noin 100 g/l. Tämä laadukas Tawny port on tehty kypsyttämällä talon parhaita LBV-Portviinejä 550 litran tammitynnyreissä.
2017_latva_torstaiflinda_002_douro


Viinurimme, baarimestari Eppu Pötry valitsee joka torstaille jonkun mainion, mahtavan ja maistuvan spesiaaliherkun viinien ihmeellisestä maailmasta ja sitä on tarjolla lasettain klo 17 alkaen, ”niin kauan kuin tavaraa riittää”. Yksi pullo tai kuusi pulloa, riippuu viinistä ja torstaista. Seuraavan päivän #torstaiFlinda paljastetaan keskiviikkoisin Latvan facebookissa.

Tsekkaa tästä tähän mennessä avatut torstaiFlindat.